18 verschillende gewassen

Leveren van biologisch voedsel


ERF teelt 18 verschillende biologische gewassen. Door de schaalgrootte zijn dit miljoenen porties aardappelen en groenten. Ieder jaar maken we een nieuw bouwplan. Hoeveel we gaan telen van de verschillende gewassen, hangt af van 3 uitgangspunten. De grondsoort van het perceel, de vruchtwisseling die nodig is voor de bodemkwaliteit en de vraag uit de markt.

Meer groentegewassen in het bouwplan

De vraag naar biologische producten neemt toe. in 2016 groeide de biologische omzet in Nederland met 8% naar 1,4 miljard euro. Het biologische areaal in Nederland moet harder groeien om aan deze vraag te voldoen. Het grootste biologische areaal ligt in Flevoland. in 2016 is dit 9.612 hectare: 10,9% van het totale landbouwoppervlak van de provincie. Op 1.844 hectare hiervan teelt ERF biologische producten en op 67 hectare werken we aan omschakeling naar biologische landbouw. Er is veel vraag naar spruiten en peterselie. In ons bouwplan is het areaal waarop ERF deze producten teelt is in de afgelopen jaren sterk toegenomen. Lees hier verder over hoe we in ons vruchtwisselingsschema ook blijven investeren in bodem en landschap.

Met regionale partners de lokale economie versterken

Met het vergroten van de teelt van groentegewassen is ERF ook gestart met meer betrokkenheid bij activiteiten verder in de keten: De bewerking en afzet van de producten. Bijvoorbeeld bij producten als spruiten, pastinaken en andere wortelgewassen, peterselie en rode bieten.  Lees hier verder over onze activiteiten in deze producten, samen met onze samenwerkingspartners.

Illustratie productie gewassen

 


U bent hier: Home Biologische teelt
Onze certificeringen