Ruim 15 verschillende gewassen

Leveren van biologisch voedsel


ERF teelt ruim 15 verschillende biologische gewassen. Door de schaalgrootte zijn dit miljoenen porties aardappelen en groenten. Ieder jaar maken we een nieuw bouwplan. Hoeveel we gaan telen van de verschillende gewassen, hangt af van 3 uitgangspunten. De grondsoort van het perceel, de vruchtwisseling die nodig is voor de bodemkwaliteit en de vraag uit de markt.

Meer groentegewassen in het bouwplan

De vraag naar biologische producten blijft groeien. De totale omzet aan biologisch voedsel bedroeg in 2020 1.608 miljoen euro. De omzet van biologische AGF lag in 2020 op 210 miljoen euro. Het marktaandeel van biologisch in de Nederlandse supermarkten kwam in 2020 uit op 3,26%. Het is positief dat biologisch groeit, maar het aandeel biologisch areaal ligt nog steeds ver onder het Europese gemiddelde van 8,5%. De provincie Flevoland is echter, mede dankzij ERF, een goede uitzondering. Flevoland is nog steeds koploper in aandeel biologisch areaal (14,5%) en dat groeide in 2020 met 7,8% naar 12.236 biologische hectare. 
Naast de hectares waarop ERF biologische producten teelt zijn er vaak ook aanvullende percelen in omschakeling naar biologische landbouw.
Lees hier verder over hoe we in ons vruchtwisselingsschema ook blijven investeren in bodem en landschap.

 

Met regionale partners de lokale economie versterken

Met het vergroten van de teelt van groentegewassen is ERF ook gestart met meer betrokkenheid bij activiteiten verder in de keten: De bewerking en afzet van de producten. Bijvoorbeeld bij producten als spruiten, pastinaken en andere wortelgewassen, peterselie en rode bieten.  Lees hier verder over onze activiteiten in deze producten, samen met onze samenwerkingspartners.

Illustratie productie gewassen

 


U bent hier: Home Biologische teelt
Onze certificeringen