Ruim 15 verschillende gewassen

Leveren van biologisch voedsel


ERF teelt ruim 15 verschillende biologische gewassen. Door de schaalgrootte zijn dit miljoenen porties aardappelen en groenten. Ieder jaar maken we een nieuw bouwplan. Hoeveel we gaan telen van de verschillende gewassen, hangt af van 3 uitgangspunten. De grondsoort van het perceel, de vruchtwisseling die nodig is voor de bodemkwaliteit en de vraag uit de markt.

Meer groentegewassen in het bouwplan

De vraag naar biologische producten neemt toe. in 2016 groeide de biologische omzet in Nederland met 8% naar 1,4 miljard euro. Het biologische areaal in Nederland moet harder groeien om aan deze vraag te voldoen. Het grootste biologische areaal ligt in Flevoland. in 2019 is dit 11.348 hectare: 12,7% van het totale landbouwoppervlak van de provincie. Op 1.450 hectare hiervan teelt ERF biologische producten en vaak zijn er ook aanvullende percelen in omschakeling naar biologische landbouw. Lees hier verder over hoe we in ons vruchtwisselingsschema ook blijven investeren in bodem en landschap.

Met regionale partners de lokale economie versterken

Met het vergroten van de teelt van groentegewassen is ERF ook gestart met meer betrokkenheid bij activiteiten verder in de keten: De bewerking en afzet van de producten. Bijvoorbeeld bij producten als spruiten, pastinaken en andere wortelgewassen, peterselie en rode bieten.  Lees hier verder over onze activiteiten in deze producten, samen met onze samenwerkingspartners.

Illustratie productie gewassen

 


U bent hier: Home Biologische teelt
Onze certificeringen