Even voorstellen

Wie zijn wij


ERF is het grootste private biologische landbouwbedrijf van Nederland. We telen 18 gewassen op 2129 hectare reservegronden. Deze gronden liggen met name aan de stadsranden van Almere, Lelystad, Dronten en Zeewolde. Ze zijn op afroep beschikbaar voor stadsontwikkeling of andere bestemmingen.  

Lees meer

En wat doen we

Onze 3 kernfuncties


Grondbeheer

In teeltjaar 2017-2018 beheert ERF 1.745 hectare biologische grond. Dochterbedrijf Convention beheert 280 hectare gangbare grond.

 

Biologische teelt

Samen met verschillende partners in de keten maakt ERF biologische producten beschikbaar voor een grote groep consumenten.

 

Kennisontwikkeling

 ERF inspireert met nieuwe technieken en teeltmethoden om samen de biologische sector verder te ontwikkelen. 

 

Actuele items

Blijf altijd op de hoogte


Podcast: biodiversiteit als moderne gewasbescherming

Op 8 januari verzorgde Jaco Burgers een masterclass op de Agrifirm Jongerendag 2020. Beluister de podcast met zijn praktijkverhaal!
Lees meer

Vereerd: EKOLAND Innovatieprijs voor ERF

In een interview met Omroep Flevoland vertelt Jaco Burgers blij te zijn met deze waardering voor de dingen die ERF in maar ook voor de biologische sector doet.
Lees meer

Minidocu Strokenteelt & Agroforestry

Flevocampus brengt vernieuwend boeren in Flevoland in beeld. In aflevering 4 vertellen ERF en Stichting Weerwater over de ins en outs van strokenteelt en agroforestry.
Lees meer

ERF is trotse 'Lighthouse Farm'

Wageningen University & Research heeft ERF toegevoegd aan een wereldwijd netwerk van vooruitstrevende boerenbedrijven die op een duurzame manier voedsel produceren.
Lees meer
Onze certificeringen