Even voorstellen

Wie zijn wij


ERF is het grootste private biologische landbouwbedrijf van Nederland. We telen ruim 15 gewassen op ca. 1700 hectare reservegronden. Deze gronden liggen met name aan de stadsranden van Almere, Lelystad, Dronten en Zeewolde.
Ze zijn op afroep beschikbaar voor stadsontwikkeling of
andere bestemmingen.  

Lees meer

En wat doen we

Onze 3 kernfuncties


Grondbeheer

In teeltjaar 2020-2021 beheert ERF 1.450 hectare biologische grond. Dochterbedrijf Convention beheert 250 hectare gangbare grond.

 

Biologische teelt

Samen met verschillende partners in de keten maakt ERF biologische producten beschikbaar voor een grote groep consumenten.

 

Kennisontwikkeling

 ERF inspireert met nieuwe technieken en teeltmethoden om samen de biologische sector verder te ontwikkelen. 

 

Actuele items

Blijf altijd op de hoogte


Groenbemesting bindt en produceert stikstof

Sjaak Blok van Neutkens laat bedrijfsleider Theo Heijboer van ERF vertellen over de inzet en het resultaat van groenbemesting-mengsels
Lees meer

ERF zoekt trekkerchauffeur landbouwbedrijf

Wordt jij onze nieuwe collega? In ons team is ruimte voor een allround medewerker akkerbouw. Kun je goed zelfstandig werken en werk je graag met de tractor?
Lees meer

Eiwitrijke gewassen in ons bouwplan: Soja en veldboon

Soja en veldbonen dragen bij aan de eiwittransitie, aan bodemverbetering én -als gewas in onze strokenteelt- aan verbetering van biodiversiteit.
Lees meer

Strokenteelt: Techniek van de toekomst of te mooi om waar te zijn?

Rabobank interviewde Jaco Burgers en Hans van Beek over strokenteelt voor haar online platform Global Farmers. Lees een impressie van het gesprek.
Lees meer
Onze certificeringen