Sfeerverslag FlevoFood Tour


Bekijk het sfeerverslag van de FlevoFood Tour op 11 oktober 2018 tijdens de Dutch Agri Food Week. Het strokenteeltperceel van ERF was ook inspiratie voor de vraag "Wat eten we in 2050?"

Vereniging Flevofood bezocht met circa vijftig Flevolandse Food-ondernemers grote inspirerende bedrijven van collega's die bezig zijn met wat we eten in 2050: het thema van de Dutch Agri Food Week (DAFW) in Almere. Bekijk het sfeerverslag 

Voor de ondernemers de dag afsloten met een circulair diner in de DAFW stadskas, startte de groep bij Bio Brass in Zeewolde met een mooi gesprek over een steeds optimalere verbinding tussen wat de klant wil bij het winkelschap en hoe kan worden geproduceerd met inzet van samenwerkende boeren, een korte keten en een circulaire manier van werken. Aan de Ibisweg, vlakbij Almere, hebben we bekeken hoe ERF werkt aan de doorontwikkeling van het biologische landbouwsysteem. Directeur Jaco Burgers liet verschillende experimenten zien op het grote perceel, waar de beste combinaties uit moet komen van gewassen en later ook bomen in verschillende strokenbreedtes. Mooi om als Foodondernemers met elkaar in een gebied te staan wat straks een gebied wordt waarin biologische landbouw, natuur, wonen, werken en recreëren geïntegreerd ontwikkeld wordt.

Andere bedrijven die werden bezocht waren Aquagrow en Biospirits in Almere Buitenvaart. ERF is lid van vereniging Flevofood, samen met andere Flevolandse ondernemers in de landbouw, verwerking, logistiek, handel, horeca, cateringen retail. 

 

Onze certificeringen