Stadslandbouw met strokenteelt in Almere Oosterwold?


Op Oosterwold Ontkiemt, het ontmoetingsplein voor stadslandbouw in Almere Oosterwold, inspireerde ERF de (nieuwe) bewoners met strokenteelt.

Inspireren tot zelf-boeren in Oosterwold
 

Op 22 juni 2oosterwold ontkiemt 2019 bovenaanzicht019 bezochten meer dan 1000 bezoekers een zonovergoten 2e editie van het Stadslandbouwplein Oosterwold Ontkiemt. Deze meest (nieuwe) bewoners van de unieke wijk Almere Oosterwold en familieleden, konden bij verschillende initiatieven ideeën opdoen over het starten met stadslandbouw en zelf-boeren.

Op de grostand ERF op Oosterwold Ontkiemt 2019nd waarop de nieuwe bedrijvigheid in de wijk zich ontwikkelt, zijn jarenlang biologische gewassen geteeld door ERF. Nieuwe bewoners hadden interesse om het biologische certificaat van de grond over te nemen en waren benieuwd naar het door ERF gebruikte vruchtwisselingsschema.  

 strokenteelt excursie oosterwold ontkiemt 2019De markt was een mooie manier om kennis te maken met hoe ERF werkt. De boer als buurman. De mooiste kennismaking is natuurlijk op het veld en daarom namen we op verschillende tijden groepjes bewoners mee naar het innovatieve strokenteeltperceel van 50 hectare aan de nabijgelegen Ibisweg.

Een mooie landbouwmethode van de toekomst die op allerlei landbouwoppervlaktes toepasbaar is en een belangrijke bijdrage levert aan de ontwikkeling van meer biodiversiteit, het kunnen inzetten van natuurlijke vijanden bij ziekten en plagen en het zorgen voor stabielere en potentieel hogere opbrengsten. We kijken terug op een prachtige dag! Bekijk de korte impressie: 

Foto's en film: Oosterwold Ontkiemt

 

Onze certificeringen