Actueel


Uitnodiging demoveldbijeenkomst "Robuuste aardappelen in de praktijk"

Er komt veel op de aardappelsector af. De Europese commissie streeft naar een reductie van 50% aan gewasbeschermingsmiddelen en een groei van het biologisch areaal naar 25%. Robuuste rassen kunnen een belangrijke bijdrage leveren aan deze doelstellingen. In de biologische tafelmarkt zijn de gebruikte rassen grotendeels robuust. Wat zijn de mogelijkheden voor de verwerkte industrie? Hoe verging het de robuuste rassen vorig jaar en wat zien we dit jaar in het veld?
Lees meer

Lighthouse farmers ontmoeten elkaar in Ierland

Begin juni waren Rosemarie Slobbe (Hemus) en Roy Michielsen (ERF BV) op werkbezoek In Ierland. Samen met andere lighthouse farmers uit het wereldwijde netwerk, onderzoekers en studenten deden zij inspiratie en kennis op m.b.t. het op een duurzame manier produceren van voedsel.
Lees meer

Prijswinnaars Oosterwold Ontkiemt bekend

Op zaterdag 21 mei waren we te gast op stadsboerderij Vliervelden tijdens de inspiratiedag Oosterwold Ontkiemt, op de gezamenlijke stand van ERF en Hemus konden mensen deelnemen aan een miniquiz en het raden van het aantal veldbonen in een pot op de stand.
Lees meer

ERF heeft plaats voor een BBL leerling Akkerbouw

Binnen ons team is plaats voor een: BBL leerling medewerker agrarisch loonwerk of een BBL leerling akkerbouw.
Lees meer

ERF en Hemus aanwezig op Oosterwold Ontkiemt 2022

Zaterdagmiddag 21 mei 2022 waren we te gast op stadsboerderij Vliervelden tijdens de inspiratiedag Oosterwold Ontkiemt.
Lees meer

We kunnen aan de slag met Agroforestry

Nu het bestemmingsplan voor een deel van Noorderwold Eemvallei is goedgekeurd door de gemeente Zeewolde, kunnen we i.s.m. Hemus aan de slag met de uitvoering van onze plannen voor agroforestry.
Lees meer

Jaco Burgers vertelt over problematiek in afzet biologisch & eiwitgewassen

Op 8 mei 2022 nam de tv-uitzending van Pointer een belangrijk vraagstuk onder de loep: Wie betaalt de duurzame boer?
Lees meer

Flevolandse eiwittelers zeggen 'nee' tegen verkoop onder kostprijs

Het is een hot item: De teelt van lokale eiwitten heeft de toekomst. Maar waarom zeggen de telers uit Flevoland dan nee tegen de verkoop van hun eiwitrijke boontjes?
Lees meer

Bouw zonnepark Symbizon start in mei 2022

ERF en Hemus zorgen voor teelt op stroken tussen de panelen en het monitoren van het effect van het zonvolgsysteem op de landbouw in het Vattenfall pilotprojectpark.
Lees meer

Schouten toont begrip voor knelpunten innovatieve biosector

Jaco Burgers besprak met de landbouwminister hoe regelgeving knelt als je wilt werken aan de integratie van natuur, biodiversiteit, wonen en maatschappelijke verbinding.
Lees meer
U bent hier: Home Actueel
Onze certificeringen