Actueel


Eerste erwten laten zich zien!

Op het eerste perceel gezaaide erwten zien we dat de groei is gestart. Het betekent ook de start van het beheersen van het onkruid, dat uiteraard ook ontkiemt.
Lees meer

Social distancing voor gewassen

'Ook bij gewassen gaat 'social distancing' de verspreiding van ziektes tegen,' vertelt Rogier Schulte over de strokenteelt van ERF in het Irish Farmers Journal
Lees meer

Leer mee met de Lighthouse Farms

Tijdens de Covid-19 pandemie blijven de 11 Ligthouse Farms kennis ontwikkelen en van elkaar leren. Kijk met ons mee op onze bedrijven!
Lees meer

Groenbemesting bindt en produceert stikstof

Sjaak Blok van Neutkens laat bedrijfsleider Theo Heijboer van ERF vertellen over de inzet en het resultaat van groenbemesting-mengsels
Lees meer

Eiwitrijke gewassen in ons bouwplan: Soja en veldboon

Soja en veldbonen dragen bij aan de eiwittransitie, aan bodemverbetering én -als gewas in onze strokenteelt- aan verbetering van biodiversiteit.
Lees meer

Strokenteelt: Techniek van de toekomst of te mooi om waar te zijn?

Rabobank interviewde Jaco Burgers en Hans van Beek over strokenteelt voor haar online platform Global Farmers. Lees een impressie van het gesprek.
Lees meer

ERF blijft pionieren in Flevoland

Nieuwe Oogst interviewde ERF directeur Jaco Burgers naar aanleiding van het winnen van de EKOLAND Innovatieprijs.
Lees meer

Gedeputeerde Jan-Nico Appelman bezoekt grootste biologische beurs ter wereld

Naast Flevolandse bedrijven waren er presentaties over Flevolandse sojateelt Dutch Edamame en strokenteelt, waarbij uit de ervaringen van ERF werd geput.
Lees meer

Vereerd: EKOLAND Innovatieprijs voor ERF

In een interview met Omroep Flevoland vertelt Jaco Burgers blij te zijn met deze waardering voor de dingen die ERF in maar ook voor de biologische sector doet.
Lees meer

Minidocu Strokenteelt & Agroforestry

Flevocampus brengt vernieuwend boeren in Flevoland in beeld. In aflevering 4 vertellen ERF en Stichting Weerwater over de ins en outs van strokenteelt en agroforestry.
Lees meer
U bent hier: Home Actueel
Onze certificeringen